Crosspoint asista finantarea achizitiei mall-ului Galleria din Buzau. GTC vinde centrul comercial grupului Eurosting

Crosspoint Investment Banking & Real Estate asigura obtinerea finantarii pentru achizitia centrului comercial Galleria din Buzau, dezvoltat de Globe Trade Center (GTC) Real Estate, de catre grupul de companii Eurosting.

Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking and Real Estate (1)

 

 

 

 

 

 

Astfel, grupul Eurosting (lider pe piata romaneasca in domeniul productiei si comercializarii produselor de prevenire si stingere a incendiilor) preia in portofoliu centrul comercial din Buzau. Grupul de companii Eurosting deruleaza afaceri de circa 8 mil. EUR anual.

 

Centrul comercial Galleria Buzau a fost inaugurat in anul 2008, are o suprafata inchiriabila de 14.000 mp, iar intre chiriasii existenti se numara Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco, Adidas.

 

Vom prelua toate contractele de inchiriere existente in acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzau va suferi un proces de eficientizare comerciala in perioada imediat urmatoare, inclusiv de repozitionare pe piata si rebranding, astfel incat sa devina o atractie de retail semnificativa in zona”, declara Mihai Suteu, directorul de comunicare al grupului Eurosting.

 

Divizia de Real Estate a companiei Crosspoint se va ocupa in continuare, in exclusivitate, de repozitionarea centrului comercial pe piata din Buzau, precum si de reconfigurarea mixului de chiriasi ai mall-ului.

 

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a acordat asistenta privind procesul de finantare si consiliere privind structurarea financiara a tranzactiei. Divizia de Investment Banking a companiei Crosspoint ofera servicii de consultanta financiara (M&A, asistenta pentru obtinerea finantarilor sau pentru restructurarea si redresarea afacerii) pentru companii locale sau multinationale.

 

“Aceasta este prima tranzactie majora in retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zona de fuziuni si achizitii in continuare, din diverse domenii de activitate si credem ca anul acesta vom asista la cateva tranzactii semnificative in piata”, declara Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.