Crosspoint Real Estate a facilitat obtinerea finantarii pentru dezvoltarea Bistrita Retail Park

Crosspoint Real Estate a facilitat obtinerea finantarii pentru dezvoltarea Bistrita Retail Park
Bucuresti, 1 martie 2018: Compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate a facilitat obtinerea unei finantari de 4,5 milioane de euro de la Garanti Bank in scopul dezvoltarii parcului de retail Bistrita Retail Park, al carui proprietar este compania Element Development, companie controlata de Ionut Dumitrescu.
Proiectul Bistrita Retail Park este amplasat pe Calea Moldovei 13, la câteva minute de centrul vechi al orasului, in noul pol comercial completat de Altex, Selgros si Penny. Parcul va avea o galerie comerciala de 7.800 mp. Antreprenorul general este Campedor, o firma locala de constructii din Bistrita cu o vasta experienta in constructii rezidentiale si de retail, iar Project Managerul este Vitalis, una dintre cele mai mari si mai experimentate societati din domeniu.
In Transilvania puterea de cumparare este in medie cu 30% mai mare fata de regiuni precum Moldova sau sudul României, iar Bistrita este un oras cosmopolit, cu turism destul de dezvoltat, resedinta de judet care are peste 200.000 locuitori, cu o densitate sub medie a unitatilor de retail moderne la total populatie.
„Având in vedere cresterea PIB din ultimii ani si perspectivele optimiste de anul acesta, cresterea puterii de cumparare si a cererii interne per ansamblu au determinat o crestere a cererii pe piata de retail, dezvoltatorii si retailerii orientându-se spre orase secundare, unde exista potential de crestere la costuri semnificativ reduse pentru astfel de formate de retail”, sustine Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, Office Agency & Business Development, responsabil de acest mandat.
Ionut Bordei, CEO Element Development declara „Am apelat la Crosspoint deoarece au demonstrat a avea un istoric solid in ceea ce priveste consultanta in vederea finantarilor si alte servicii de consultanta imobiliara, obtinând astfel conditiile de finantare pe care ni le-am dorit pentru continuarea cu succes a proiectului demarat”. Investitia totala este de 9 milioane EUR.
Crosspoint Real Estate a mai fost implicata in trecut in obtinerea finantarii pentru achizitia Galeria Mall Buzau, precum si alte tranzactii importante cum ar fi: reprezentarea grupului maghiar Futureal in achizitionarea a 15.000 mp de teren, o tranzactie in valoare de 3,7 milioane de euro, prima inchiriere Kaufland intr-un centru comercial, 3.900 mp in Festival Shopping Center in Sibiu si tranzactionarea terenului de 12.700 mp pe care se dezvolta parcul de birouri The Bridge, detinut de Forte Partners.

Pentru informatii suplimentare va stau la dispozitie:
Luiza Chesler
Marketing & PR Manager, Crosspoint Real Estate
luiza.chesler@crosspoint.com.ro
0747 22 22 52

Despina Ponomarenco
Managing Partner Verbio
despina@verbio.ro
40 722 823 830

Vedeti articolul publicat in:
CIJ Europe
Business Review
Curierul National
Bizlawyer
Business Cover
Agenda Constructiilor

———————————————————————-
Despre Element Development
Element Development este o companie de investitii si dezvoltare imobiliara, detinuta de Ionut Dumitrescu, om de afaceri cu o vasta experienta in domeniul imobiliar.
Element Development este astazi unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari locali, cu un portofoliu remarcabil si proiecte curente in valoare de 20 de milioane de euro. Element Development a dezvoltat HQ Victoriei, o cladire de birouri in suprafata de 9.000 mp, finalizata in 2009 in zona Pta. Victoriei si care in 2012 a fost vânduta catre fondul de investitii Zeus Capital.Compania are in prezent doua proiecte in derulare: Bistrita Retail Park si parcul comercial Targoviste, o suprafata de 11.000 de metri patrati in centrul orasului, lânga Parcul Mitropoliei si Casa de Cultura.
Web: www.elementdevelopment.ro
———————————————————————–
Despre Crosspoint Real Estate
Fondat in 2005, Crosspoint Real Estate ofera atat servicii de tranzactionare si consultanta pentru domeniul imobiliar, cât si solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietati: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri si rezidential.
Crosspoint Real Estate este partenerul exclusiv pentru România al Savills, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondata in 1855, cu venituri de peste 1,4mld GBP generate in 2016.
Compania este o firma de consultanta imobiliara care ofera servicii premium in domeniul tranzactiilor, inchiriere spatii de birouri si retail pentru dezvoltatori sau chiriasi, servicii de evaluare, cercetare a pietei si studii de fezabilitate, precum si servicii in domeniul proprietatilor rezidentiale, prin mandate exclusive.
Web: www.crosspoint.com.ro