Tranzactie Crosspoint Real Estate: Futureal Management va dezvolta un proiect rezidential pe un teren de 15.000 m² in zona Expozitiei

Futureal Management, prin Cordia, filiala sa responsabila de proiectele rezidentiale, a achizitionat un teren compus din 13 loturi, cu o suprafata totala de 15.336 m² in zona Expozitei, in vecinatatea ansamblului Romexpo, World Trade Center si a complexului rezidential ANL ROMEXPO. Achiziția s-a realizat prin licitatie, principalul creditor fiind Alpha Bank.

 

Futureal Management va dezvolta aici un proiect rezidential cu aproximativ 400 de unitati locative, amplasat strategic intr-o zona preconizata a fi viitorul pol de business al capitalei. Conform PUZ-ului zonal se urmareste construirea unui ansamblu rezidential format din corpuri de cladire avand inaltimi maxime de pana la P+11. Cladirile propuse vor avea functiunea de locuinte colective cu apartamente de la 1 pana la 4 camere avand o suprafata desfasurata totala de cca.34.000 mp.

 

Tranzactia a fost intermediată de compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate.

 

Terenul este pozitionat in imediata apropiere a statiei de metrou Lujerul de pe Magistrala 6, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni.

 

Magistrala de metrou M6 ale carei lucrari urmeaza a fi demarate in acest an, pozitioneaza zonele Expozitiei si Baneasa ca puncte cheie pe harta viitoarelor proiecte de birouri din Bucuresti, alaturi de Floreasca-Barbu Vacarescu sau Politehnica-Grozavesti.
In acest context, vom asista la o crestere a cererii de locuinte in zona iar proiectul dezvoltat de Futureal Management va raspunde nevoilor celor care vor lucra in aceasta zona sau care vor fi atrasi de noile facilitati create aici”
declara Mihai Dumitrescu, Managing Partner, Crosspoint Real Estate.

 

Piata principala pe care activeaza Futureal Management este Europa Centrala si de Est (Ungaria, Romania si Polonia), dar si Germania si SUA. In prezent, compania are in portofoliu 90 de proiecte, dintre care 41 au fost finalizate (in valoare de 1,28 miliarde de euro si pe o suprafata totala de 822 285 m²) iar alte 49 sunt in curs de dezvoltare (in valoare de 1,42 miliarde de euro, pe 1 005 237 m²). Futureal Management detine una dintre cele mai mari echipe imobiliare din Europa Centrala, cu peste 300 de profesionisti.

 

———————

Despre Crosspoint Real Estate

 

Cu o experienta de peste 10 ani pe piata, Crosspoint ofera servicii de tranzactionare si consultanta pentru domeniul imobiliar, cat si solutiile financiare necesare marilor investitori.

 

Crosspoint Real Estate este singura companie din Romania reprezentata in Advisory Board-ul international al Leading Real Estate Companies of the World (LeadingRE),  o retea internationala de prestigiu care include peste 500 de companii din domeniul imobiliar, ce realizeaza la nivel mondial tranzactii anuale in valoare de peste 300 mld. EUR. Crosspoint Real Estate este reprezentant exclusiv in Romania al LeadingRE, din anul 2012.

 

Web: www.crosspoint.com.ro | www.crosspoint-imobiliare.ro

Facebook: Crosspoint  Real Estate